אומנם כשחושבים על ארוחת בוקר, חושבים יותר על כיוון של לחמניות, לחם כפרי או מחמצת, פיתות ושאר מאפים מצוינים, אבל גם פחזנית יכולה להיות יופי של דרך להתחיל איתה את היום! בשל המבנה של הפחזנית ניתן למלא אותה בשלל מילויים שונים ומגוונים שהופכים אותה לפרטנרית מעולה לארוחת בוקר, קינוח מעניין ועוד. במאמר זה נסקור את כל האפשרויות שעומדות בפניכם להתחיל איתה את היום על הצד הטוב ביותר.
מילוי של ביצים וגבינה
למי שלא יודע, פחזניות מכינים מבצק רבוך. את הבצק הזה יש לזלף ישירות על התבנית ואחר כך להכניס אותו לתנור לאפייה. בתום האפייה הבצק הרבוך נאפה באופן כזה שנוצר בו חלל, שאותו ניתן למלא בשלל מילויים. אם אתם רוצים להכין משהו באמת מיוחד, תוכלו להכניס אל תוך הפחזנית שלכם מעט גבינה צהובה, בצל מטוגן ולשבור ביצה אחת, לסגור את החלק העליון ולהחזיר שוב לתנור לאפייה בחום נמוך. לאחר רבע שעה תתקבל פחזנית עם ביצת עין, גבינה מותכת ובצל מטוגן. לצד הפחזנית הייחודית תוכלו להגיש גבינת שמנת ומגוון ירקות טריים חתוכים.
מילוי של קרם פטיסייר ופירות טריים
כמה נהדר לאכול פחזנית שממולאת בקרם פטיסייר, הקרם הצרפתי העדין מחמיא לטעמי הבצק של הפחזנית והשילוב שלהם יחד הוא נהדר. מעל הקרם פטיסייר תוכלו להוסיף פרוסות של אפרסק או נקטרינה או אולי בכלל פירות יער חמצמצים שישתלבו פלאים עם מתיקותו של הקרם.
מילוי של תרד וגבינה
מילוי של תרד וגבינה הוא אחד המילויים הכי טעימים של בורקס, למה לא להתפנק עם פחזנית שהמילוי שלה זהה לחלוטין? טגנו את התרד קלות עם מעט חמאה, הגירו ממנו את כל הנוזלים, פוררו מעליו גבינה בולגרית, תבלו עם מעט מלח ופלפל שחור ומלאו את הפחזנית שלכם במילוי המצוין הזה! לצד הפחזנית תוכלו להגיש ביצה קשה וצלחת של חומוס אסלי.
מילוי של גבינת שמנת, עשבי תיבול וסלמון מעושן
בוודאי יצא לכם להכיר את אחת המנות הכי אייקוניות שיש – הבייגל עם גבינת השמנת ופרוסות דקיקות של סלמון מעושן שמונחות בעדינות על גבי הגבינה. אתם ממש לא חייבים בייגל כדי ליהנות משילוב הטעמים המצוין הזה, כל שעליכם לעשות הוא למלא את הפחזנית בגבינת השמנת עם עשבי התיבול, להניח פרוסה של סלמון מעושן ולעטר עם עגבניית שרי. עכשיו תוכלו ליהנות מהמנה בביס אחד או שתיים.
מילוי של תפוחי עץ בקינמון
אין ספק שאחד השילובים הטעימים והנעימים ביותר שיש הוא השילוב בין תפוחי עץ לבין תבלין הקינמון. השניים האלו משלימים האחד את השני באופן מושלם. על מחבת עם חמאה קרמלו תפוחי עץ חתוכים לקוביות קטנות, תבלו עם סוכר וקינמון ומלאו את הפחזנית שלכם. מעל הפחזנית תוכלו לעשות זיגוג עדין של קרמל ולצידה מומלץ להגיש כדור של גלידה וניל.
מילוי של שוקולד
שוקולד הוא ללא ספק אחד הדברים הכי טעימים וממכרים שיש. כשממלאים פחזנית בשוקולד יש לכם כמה אפשרויות! תוכלו להכניס פרלין של שוקולד אל הבצק שזילפתם לתבנית לפני האפייה וליהנות מפחזנית עם פרלין שוקולד שמומס בתוכה. לחילופין, תוכלו למלא אותה במוס שוקולד אוורירי ומעליו לזלף בעדינות גנאש של שוקולד. חובבי שוקולד האגוזים ייהנו ממילוי של נוטלה בתוך הפחזנית.
מילוי של קצפת ותותים
המילוי הכי מזוהה עם הפחזניות הוא המילוי של הקצפת האוורירית והטעימה בשילוב עם פרוסות תותים טריות שמקשטות אותה והוא באמת מאוד מחמיא לה. מי שרוצה יכול לעטר אותה עם קרמל מתוק או מלוח או לחילופין עם סירופ שוקולד וליהנות מפחזנית טעימה במיוחד.