רשלנות רפואית היא דאגה רצינית שעלולה להיות בעלת השלכות הרסניות עבור החולים ובני משפחותיהם. כאשר אנשי מקצוע בתחום הבריאות בבתי חולים אינם מספקים את רמת הטיפול המצופה מהם, הדבר עלול לגרום לפציעות, סיבוכים או אפילו אובדן חיים. במקרים כאלה, למטופלים יש את הזכות לבקש סיוע משפטי כדי להטיל אחריות על הגורמים הרפואיים האחראיים על כך, ולקבל פיצוי הולם על סבלם.
גורמים לרשלנות רפואית בבתי חולים
- אבחון רפואי שאיננו מקצועי: אחד הגורמים המובילים לרשלנות רפואית הוא אבחון שגוי או עיכוב באבחון. כאשר רופאים לא מצליחים לזהות במדויק מצב רפואי, או שלוקח להם יותר מדי זמן להגיע לאבחנה הנכונה – זה יכול להוביל להתקדמות המחלה/בעיה רפואית ולהחמרתה עד כדי סיכון חיים.
- טעויות כירורגיות: פרוצדורות כירורגיות טומנות בחובן סיכונים רבים, אך טעויות רפואיות כמו ניתוח שגוי של איבר מסוים, טעויות בתהליך ההרדמה או השארת מכשירים כירורגיים בתוך המטופל אינן מקובלות. שגיאות אלו עלולות להוביל לסיבוכים חמורים עבור המטופלים, החמרה של בעיות רפואיות קיימות ולעיתים אף למוות.
- טעויות בטיפול תרופתי: אחיות או רוקחים עלולים לתת תרופות לא נכונות או מינונים שגויים, וכך להעמיד את המטופלים בסיכון לתגובות שליליות או להחמרה במצבם הרפואי.
- הסכמה מדעת לא מספקת: למטופלים יש את הזכות להבין את היתרונות והסיכונים של הליכים רפואיים לפני הסכמה לביצוע הטיפול. לכן אי מתן מידע מקיף למטופלים עלול להוביל לבעיות רפואיות שונות, שזוהי עילה מספיקה כדי להגיש תביעת רשלנות רפואית בליווי עורך דין מקצועי.
- טיפול רשלני לאחר ניתוח: מתן טיפול נאות ומקצועי לאחר הניתוח הוא חיוני להחלמתו המלאה של המטופל. לכן הזנחת היבט זה עלולה לגרום לסיבוכים, זיהומים או תופעות לוואי אחרות.
סיוע משפטי בתביעות רשלנות רפואית
בכל מקרה בו מתגלה החשש מפני רשלנות רפואית בבית חולים, מומלץ לפנות בהקדם לסיוע משפטי מקצועי. עורכי דין מנוסים בתחום, כמו עורך דין שמואל קשיוב, יוכלו לייצג את המטופלים ו/או בני משפחותיהם בצורה הטובה ביותר לשם השגת הפיצוי הדרוש בגין הרשלנות שנעשתה.
בנוסף למתן ייצוג משפטי מתאים החוסך למטופלים את הצורך בהבנה של מונחים משפטיים שונים, עורכי דין בתחום הרשלנות הרפואית יכולים לסייע בדברים רבים נוספים הקשורים לתהליך התביעה:
- הערכה מקצועית ראשונית של מקרה הרשלנות: עורכי דין מנוסים ברשלנות רפואית יכולים להעריך את מהות המקרה הרשלני שנעשה. הם יסקרו את כל הרשומות הרפואיות הרלוונטיות למקרה, יתייעצו עם מומחים בתחום הרפואה ויקבעו האם התרחשה רשלנות ויש עילה להגשת תביעה.
- ניווט בהליך המשפטי: ההליך המשפטי בתיקי רשלנות רפואית יכול להיות מורכב מאוד, לכן לעורכי דין מיומנים בתחום יש את המומחיות לנווט במערכת המשפטית, תוך הקפדה על ביצוע כל הצעדים הדרושים לקבלת הפיצויים.
- איסוף ראיות: עורכי דין פועלים לאסוף ראיות התומכות בתביעת הרשלנות הרפואית כמו מסמכים רפואיים, עדויות מומחים והצהרות עדים.
- ניהול משא ומתן עם חברות ביטוח: עורכי דין יתקשרו עם חברת הביטוח של הגורמים הרפואיים הנתבעים כדי לנהל משא ומתן, זאת כדי להצליח להגיע לפשרה ההולמת את מקרה הרשלנות שהתרחש.
- ייצוג בבית משפט: אם לא ניתן להגיע להסדר הוגן, עורך דין רשלנות רפואית ימשיך בתהליך ליטיגציה. לשם כך דרוש ייצוגו המשפטי מול השופט בבית המשפט.
- השגת פיצויים מקסימליים: עורכי דין מקצועיים בתחומם יעשו הכל על מנת למקסם את הפיצויים שהמטופלים זכאים לקבל לרבות הוצאות רפואיות, הפסדי שכר, פיצוי בגין כאב וסבל ועוד.
- הענקת תמיכה: לאורך כל התהליך עורך הדין מציע תמיכה רגשית והכוונה, כדי לעזור לתובעים להבין את הזכויות והאפשרויות העומדות בפניהם.
כיצד עורך דין רשלנות רפואית יכול לסייע?
חשוב לזכור כי לתביעות בגין רשלנות רפואית יש תקופת התיישנות, ולכן חשוב להיעזר בייעוץ של עורך דין בהקדם כשעולה החשד למקרה של רשלנות רפואית בבית חולים, מרפאה או כל מקום אחר בו מועסקים גורמים רפואיים. עורכי דין המתמחים בתביעות רשלנות רפואית ממלאים תפקיד מהותי עבור מטופלים שנפגעו, כך שהם יוכלו להבטיח שאותם גורמים רפואיים יישאו באחריות למעשיהם ושהקורבנות יקבלו את הפיצוי הדרוש להם כדי להמשיך בחייהם.