כל מה שמעניין במקום אחד

חגיגת טעמים כל הלילה: טבית עירקי שחום ורך שיציף אתכם בעושר בפה ואושר בלב

המטבח העירקי הביא לנו עשרות מנות מעולות שמתבשלות גם בבתים שלא נולדו לסבתא עירקית אסלית.. אבל אין ספק שמנת הדגל האולטימטיבי של המטבח המשובח הזה היא טבית עירקי, שאין כמו שבת קרה או חורפית להכין אותו ולפנק את כל המשפחה! אז הסופ"ש יש לכם חמין לשבת עם טבית עירקי שמכינים בקלות ומקבלים מעדן לא פחות ממושלם של החמין הרשמי של העירקים – תבשיל אורז ועוף שדורש לילה שלם בפלטה או בתנור, ויציף את הבית בניחוחות מופלאים שכמעט יגרמו לכם לקום מהמיטה באמצע הלילה ולגנוב איזה ביס… אחרי שעות אפייה תקבלו מעדן מושלם של עוף כל כך רך שיתפרק לכם בקלות בעצם, אורז שחום, נימוח ורך לא פחות, תיבול מהמם שמנצח על הכל, ויופי שחום ומרהיב של מנה שנראית כמו עוגה חגיגית ומגרה בטירוף… הצלחתם להתאפק עד הבוקר?

 

  • הרבה סבתות ואמהות היו שמות 3-4 גרגירי הל שלם. זה מוסיף טעם וריח משגע. אולי תנסו גם אתם?
  • אפשר לשים בפלטה במקום בתנור כל הלילה עם כיסוי
  • איך הביצים נהיו חומות? אה… פשוט מבשלים אותן ומניחים מעל האורז. אחרי לילה בתנור כל מה שיש בסיר משחים כמו שצריך
  • אם צריך – אפשר להוסיף מים במהלך האפייה בתנור שלא יתייבש
  • מלא אנשים אוהבים להוסיף לטבית תפוחי אדמה. אנחנו ממליצים לא להכניס לסיר, אלא לעטוף בנייר כסף ולהניח בתנור מחוץ לסיר
    שורה תחתונה: טבית עוף דורש הרבה שמן, אבל התוצאה המופלאה שווה כל טיפה

 

צילום: יפה זערור

צילום: יפה זערור

המטבח העירקי מספק לנו מלא מנות מנחמות ומהממות שעושות חם בגוף וטוב על הלב. כמעט כל מנה כזו מעולה לשבת או לארוחה משפחתית מפנקת ומשביעה. אז… אם הטבית המושלם שלנו עשה לכם חשק לעוד מנות כאלה – קבלו מתכון מנחם ונהדר גם של קובה סלק אדום אדום וטעים וטעים לשבת, לחג ולכל יום שרוצים לאכול טעים ומיוחד

אז איך מכינים טבית עירקי?

באדיבות: יפה זערור

מצרכים:
כ-5 חלקי שוקי עוף (או כל חלק עוף שאוהבים)
קילו אורז בסמטי/קלאסי
4 עגבניות גדולות מגורדות

3 בצלים גדולים קצוצים

רסק עגבניות קופסא קטנה (100 גרם)

קופסא קטנה עגבניות מרוסקות (400 גרם)

מים רותחים

רבע כוס שמן

רבע כפית פלפל אנגלי טחון

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית קינמון

כף בהרט

חצי כפית פלפל שחור

כפית גדושה מלח

אופן ההכנה: נצלה את העוף במחבת כמה שניות על מנת לסגור ולהשחים אותו. בסיר גדול נטגן בצל עם השמן עד הזהבה. נוסיף תבלינים ונפתח טעמים, נוסיף עגבניות ורסק, נערבב דקה שתיים ונוסיף את האורז ואת חלקי העוף ונטגן עד שמקבלות צבע יפה. נערבב טוב ונוסיף מים עד כיסוי האורז וכף מלח. נכסה, נביא לרתיחה ונערבב . נבשל את הביצים ונניח אותן מעל האורז. נביא לרתיחה על אש קטנה עד שנספגים 90 אחוז מהנוזלים. נשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ונכסה במכסה ונכניס לחלק התחתון של התנור על 100 מעלות לכל הלילה (כאן הכנסנו מ-21:00 עד 12:00 למחרת).

 

 

גם אתם הכנתם טבית עירקי – תראו איזה יופי יצא

צילום: סיון חן

צילום: ורד נפתלי

 

אז מה היה לנו בכתבה: