בימבה היא מהמשחקים הפופולאריים ביותר בקרב תינוקות וילדים צעירים. זוהי מתנה נהדרת שיכולה להביא לכם (ההורים) שקט ושלווה, כל זאת בתנאי שהרכיבה תעשה בבטיחות. במאמר הבא נסביר לכם כיצד תוכלו לשמור על בטיחות ילדיכם ברכיבה על בימבה. בשלב הראשון יהיה עליכם ללוות את הילד בעת הרכיבה, אך ישנה אפשרות גם להשאירו לרכוב לבד. הינה כל מה שאתם צריכים לדעת ולהכיר בהקשר של רכיבה בטוחה על בימבה.
בחירת הבימבה המתאימה
חיפוש קצר של בימבות יעמיד לרשותכם מבחר ענק של אפשרויות הנמצאות בהישג יד. יצרניות רבות מייצרות בימבות מסוגים שונים, ולכל אחת מהן יתרונות וחסרונות משלה. על מנת שתוכלו להיות רגועים בעת רכישת ילדיכם על בימבה חובה לוודא כי היא מתאימה עבורו. ישנן בימבות המתאימות לתינוקות קטנים, כאלה המקנות בטיחות גבוהה. מצד שני תמצאו בימבות אחרות המיועדות לילדים גדולים יותר, כאלה המסוגלים לשמור על שווי משקל. אין מקום להנחות או לפשרות כאשר בוחרים בימבה חדשה לילד, אפילו אם התקציב יחסית מוגבל.
הכנת סביבת הרכיבה
אחרי שבחרתם בימבה לילדים יהיה עליכם להכין את הסביבה לקראת הרכיבה. הסביבה חייבת להיות מוגנת ובטוחה, ולהרחיק ממנה כל דבר שעלול להוביל לנזק. ישנם פריטים רבים הנמצאים במסלול הרכיבה שעלולים ליפול, והסכנה בהחלט מוחשית. ככל שהסביבה תהיה נקייה מפריטים מסוכנים, כך ממד הלחץ יורד בהתאם. לא תמיד אפשר לעבוד ולנקות את מרחב הרכיבה, אך חובה לנסות לעשות זאת ביתר שאת. כך גם אם חלילה הילד יאבד שיווי משקל בעת הרכיבה, לא יהיה משהו שעלול לסכן אותו.
הצטיידות בציוד בטיחות
כפי שנערים מצטיידים בקסדה ובציוד בטיחות נוסף בעת רכיבה על קורקינט, כך גם במקרה של בימבה. עליכם לוודא כי לילדיכם יהיה ציוד בטיחות מתאים שאמור להגן עליו במקרה סכנה. אף ציוד לא יעניק בטיחות ב-100%, אך בהחלט הוא מגדיל את הסיכויים הללו. כיום ישנו ציוד בטיחות רב מסוגים שונים, וניתן לבחור את הציוד המתאים לתינוקכם או לילדכם הצעיר. המיתוג המיוחד שיש על אותו ציוד יאפשר לילדים להתחבר אליו ביתר שאת. עליכם להסביר מראש לילדים הצעירים את חשיבות ציוד הבטיחות, כך הם ישתמשו בו בכל פעם שהם רוכבים על הבימבה.
השגחה קפדנית והדרכה מקדימה
בל נשכח כי ילדים צעירים ובטח תינוקות אינם יודעים כיצד לרכב בצורה בטוחה על בימבה. גם אם מדובר על בימבה לילדים הם צריכים הדרכה מקדימה בה אתם מסבירים להם כיצד לתפעל את הבימבה. מעבר לכך, אל תיתנו להם לרכב בלי שתהיה השגחה של מבוגר בקרבת מקום. המבוגר עשוי לתפעל סיטואציות שונות, ולהעניק סיוע ראשוני במידה וישנה בעייתיות מסוימות. רק כאשר הילדים גדלים ומתבגרים, ניתן יהיה לשחרר אותם לרכב לבד במקומות שונים.