בשר מעושן הוא סוג של מזון שמכינים בתהליך העישון. צלייה וברביקיו הן שתי טכניקות נוספות המשמשות לבישול בשרים מעושנים. מזונות כמו בייקון, חזיר, פסטרמה, נקניקיות, נקניקיות וחזה בקר הם דוגמאות פופולריות למנות בשר מעושן.
בשרים מעושנים קיימים כבר הרבה זמן. הצורה הקדומה ביותר של מזון זה הייתה כנראה בייקון אשר נוצר על ידי המצרים הקדמונים בשנת 2500 לפני הספירה.
בשר מעושן מיוצר בתהליך שנקרא עישון. הדבר נעשה על ידי חשיפת הבשר לעשן משריפה של עצים או חומר צמחי אחר, לרוב עצים קשים.
התהליך יכול להימשך בין כמה שעות לשבועיים תלוי בסוג הבשר הנרפא ובטעם הרצוי. עישון מזון הוא אחת משיטות השימור הוותיקות ביותר, והיא משמשת עד היום כי היא מוסיפה טעם ומונעת קלקול.
בשר מעושן משמש לעתים קרובות במנות מסורתיות כמו ברביקיו בצפון אמריקה וסלמון מעושן באירופה. הוא משמש גם במזונות מיוחדים רבים, כגון בייקון, חזיר, ג'רקי, בילטונג או פסטרמה.
לבשרים מעושנים יש טעם ומרקם ייחודיים שאינם מצויים בסוגי בשר אחרים.
בשרים מעושנים מבושלים בדרך כלל על ידי חשיפתם לעשן מעץ או פחם, מה שנותן להם את הטעם והמרקם המיוחדים שלהם. בדרך כלל הם מבושלים בטמפרטורות נמוכות, כאשר הטמפרטורה מוגברת רק מדי פעם כדי למנוע שריפה.
ניתן לאכול בשרים מעושנים קר או חם, וניתן להגיש אותם כחלק מסנדוויץ', בצלחת עם מאכלים אחרים, או כמתאבנים.
בשר מעושן הוא סוג של מזון שמוכן באמצעות תהליך של עישון. בדרך כלל האוכל מבושל ומשמר באופן זה למשך תקופה.
המונח בשר מעושן מיושם בדרך כלל על בשר שנרפא במלח, סוכר ותבלינים לפני עישון חם בטמפרטורות נמוכות. תהליך זה יכול להיעשות גם עם שימוש בעץ או פחם כמקור החום.
בשר מעושן הוא מאכל מסורתי שקיים כבר מאות שנים. בשרים אלו נשמרים על ידי עישון עם עשן עצים. בארצות הברית, הבשר המעושן הפופולרי ביותר הוא בייקון.
תהליך עישון הבשר חוזר לימי קדם, כאשר הוא שימש כאמצעי לשימור בשר בתקופה שלפני קירור או טכניקות שימור אחרות היו זמינות. עישון נמצא בשימוש נרחב גם היום למטרה זו וניתן להשתמש בו גם כדי להוסיף טעם לאוכל.
בשר מעושן הוא סוג של מזון שמוכן בתהליך של עישון על אש נמוכה. בחלקים רבים של העולם, הם מכונים גם "מנגל" או "בשר מנגל".
המילה "עשן" נובעת מנורדית עתיקה, שפירושה "לשרוף".
המילה "בשר" נובעת מאנגלית עתיקה, כלומר מה אוכלים.
בשרים מעושנים הם מעדן שנהנים ממנו במקומות רבים בעולם. תהליך העישון כולל שימוש באש ועשן לשימור וטעם מזון. בדרך כלל מבשלים בשרים מעושנים על ידי הנחתם על מתלה מעל מחבת מים או על רשת מעל אש גלויה. מקור החום יכול להיות עץ, פחם או גז.
המילה "עשן" מגיעה מהמילה האנגלית העתיקה "smoc" שפירושה "לצלות על גחלים". עישון הוא אחת הדרכים העתיקות ביותר לשימור מזון והיא שימשה במקור כדרך לשימור בשר לפני המצאת הקירור. בעידן המודרני, בשר מעושן משמש כמרכיב במאכלים רבים כמו רוטב ברביקיו, כריכי חזיר משומשים וטאקו חזה מעושן.
בשר מעושן הוא סוג של מזון שמכינים על ידי בישול על להבה פתוחה או על גחלים לוהטות. העשן מהתהליך נותן לבשר את הטעם הייחודי שלו.
בחלק זה, נדבר על ההיסטוריה של בשרים מעושנים, כיצד הוא עשוי, וכמה בשרים מעושנים מפורסמים ברחבי העולם.
בשר מעושן הוא פריט מזון פופולרי במקומות רבים בעולם. הם עשויים ממגוון בשרים, שמתבשלים על ידי חשיפתם לעשן משריפת עצים או פחמים.
ניתן לבשל בשר מעושן עם או בלי העצם. בשר מעושן מוגש לרוב כנתח קר, פרוס דק ואוכלים אותו לא מבושל, מכיוון שהוא נרפא בדרך כלל במלח ובתבלינים אחרים לפני העישון. את הבשרים המעושנים הללו אפשר לאכול לבד או להשתמש בהם כמרכיב במנה אחרת כמו כריך או פיצה.
בשרים מעושנים הם מגוון של בשרים אשר בושלו בעישון. הבשר נרפא תחילה עם מלח ותבלינים, לפני עישון עם עץ קשה. תהליך העישון יכול לקחת ימים, תלוי בעובי הבשר.
הבשרים המעושנים הפופולריים ביותר הם בייקון, חזיר, נקניק וג'רקי.
בשר מעושן הוא סוג של מזון שמתבשל על ידי חשיפתו לעשן מעץ או פחם. העשן מוסיף טעם לבשר וגם עוזר לשמור אותו לח.
המונח "מעושן" יכול להתייחס גם לתהליך של שימור בשר, דגים או מזון אחר על ידי ייבושם על אש.
ישנם סוגים רבים ושונים של בשרים מעושנים שאנשים נהנים לאכול בכל רחבי העולם, כולל בייקון, חזיר, הודו, ג'רקי ועוד רבים אחרים.
בשר מעושן הוא סוג של מזון שמתבשל על ידי חשיפתו לעשן מחומר אורגני בוער או עשן, לרוב עץ. הבשר מבושל בחום עקיף, כך שחלקו החיצוני של הבשר אינו משחים כי הוא מוגן בשכבת עשן.
חלק זה ידון בבשרים מעושנים וכיצד מבשלים אותם וכיצד הם טעימים.